Leuke stranden op Mallorca om te verkennen

Je bekijkt nu Leuke stranden op Mallorca om te verkennen
  • Berichtcategorie:Tips / Vakantie

Het grootste eiland van de Balearen heeft het strandtoerisme praktisch uitgevonden, en daar is een goede reden voor: tussen de 50 km fijn wit zand en rotsachtige baaien bevinden zich enkele van de beste stranden van Europa. De stranden van het eiland hebben persoonlijkheid in emmers en diversiteit in schoppen. Sommige zijn perfect voor gezinnen; andere zijn geschikt voor watersporters, natuurliefhebbers of nudisten. Mallorca heeft geen feeststranden in Ibiza -stijl, maar geeft de voorkeur aan de zachtere geneugten van strandclubs overdag met drankjes, muziek en een gekoelde sfeer aan zee. Of u nu op uw gemak op een ligstoel wilt zitten met een Cosmopolitan in de hand, wilt smullen van gegrilde vis bij een voeten-in-het-zand chiringuito of uw weg wilt banen door de zonverwarmde dennenbossen naar een magische cala, er is hier iets voor zandmannen en -vrouwen van alle leeftijden en omstandigheden.

Cala Deia

Een kronkelende eenbaansweg leidt van het dorp Deià naar een mooi kiezelstrand beschut door beboste hellingen. Ooit een kleine vissershaven, wordt deze idyllische cala nu bezocht door een footloose internationale menigte van mensen uit de mode- en muziekindustrie, Instagrammers en drijvende inwoners van Deià. Een paar rustieke chiringuitos serveren eenvoudige rijstgerechten en gegrilde vis tegen niet-eenvoudige prijzen; Ca’s Patró, aan de linkerkant als je het strand nadert, is de mooiste van de twee. Parkeren bij het strand is een nachtmerrie in het hoogseizoen – overweeg een korte wandeling vanuit het dorp over een voetpad (het staat aangegeven) tussen olijf- en boomgaarden.

Cala Mondragó

Gelegen als een juweel tussen de bossen en rotsen van een natuurreservaat net buiten de zuidoostelijke stad Santanyí, vindt deze cala (ook bekend als Sa Font de NAlis) een balans tussen gebruiksvriendelijkheid en natuurlijke schoonheid. Nog steeds gezegend vrij van hoogbouwhotels en villa’s, biedt het toch een paar basisgemakken van een strandbar chiringuito tot een parasol en hangmatverhuur. Een parkeerplaats ligt op slechts zes minuten lopen van het zand. De gemakkelijke bereikbaarheid is echter een tweesnijdend zwaard en het kan deinend zijn in zomerse weekenden (ook op woensdag na de populaire markt in Santanyí). Meer rust en stilte nodig? Loop 400 meter langs de kust naar het minder bezochte maar even mooie Cala S’Amarador.

Cala Torta

Dit is het echte werk: het geheime ongerepte strand waar de lokale bevolking liever niet van af wist. Beschermd door zijn afgelegen locatie in de minder doorkruiste noordoostelijke hoek van het eiland, is de cala een romantisch stuk zand dat het beste kan worden bezocht op een rustige dag zonder wind (het is enigszins blootgesteld aan de beruchte Serra de Tramuntana ). Rijd vanuit Artá ​​naar het noorden, parkeer zo dichtbij als je durft en loop de laatste paar honderd meter. De basischiringuito is gesloten omdat deze in strijd was met de milieuregels, dus neem alles mee wat je waarschijnlijk nodig hebt. Het oogverblindend blauwe water verbergt een steile daling naar plotselinge diepte: kinderen moeten onder toezicht staan.

Platja de Alcudia

Dit zacht golvende stuk zand van 3 km naast het middeleeuwse stadje Alcúdia is niet alleen mooi en goed onderhouden, maar voldoet ook aan alle voorwaarden voor een stranddag met het gezin. Het ondiepe warme en onberispelijk heldere water is een droom voor kleine kinderen, en het fijne witte zand is, volgens experts in het veld, ideaal voor het bouwen van zandkastelen. Douches, kleedkamers en toiletten zijn aanwezig; kajaks en waterfietsen zijn te huur; er is zelfs een speeltuin. Een houten promenade leidt naar restaurants en bars, maar dit is geen feeststrand; er is een aangenaam rustige sfeer, zelfs op hoogzomerse dagen, en de royale uitgestrektheid van zand zorgt ervoor dat het bijna nooit druk aanvoelt.