Waarom je Mallorca met de auto moet verkennen

Je bekijkt nu Waarom je Mallorca met de auto moet verkennen
  • Berichtcategorie:Tips / Vakantie

Mallorca is een fantastische en mooie bestemming voor een roadtrip. Klein genoeg om het hele eiland te berijden, maar groot genoeg om constante variatie te bieden, Mallorca is zoveel meer dan de stranden waar het het meest bekend om is. Met zijn vele verschillende dorpjes, verborgen attracties en veranderende landschappen, zal een roadtrip door Mallorca je doen vergeten dat je op een eiland bent. Afgezien daarvan is de enige manier om veel van de meest unieke plekken op Mallorca te zien, met je eigen wielen. Zonder auto mis je enkele van de meest magische delen van het grootste eiland van de Balearen. Zelfs als jij tijdens je reis naar Mallorca een auto voor een paar dagen huurt, kun je er zeker van zijn dat het de moeite waard is. Dit is waarom je een roadtrip door Mallorca moet maken – al is het maar voor een paar dagen – en hoe je met de auto dieper in Mallorca kunt reizen.

Is het moeilijk rijden op Mallorca?

Als je nerveus bent om op Mallorca te rijden, raak dan niet in paniek. Palma kan behoorlijk druk zijn, maar je bent vrijwel op de snelweg zodra je het vliegveld verlaat en je hoeft de stad helemaal niet in als je dat niet wilt. Mallorca is een redelijk gemakkelijke plaats om te rijden als je eenmaal uit Palma bent – wat betekent dat er nog meer reden is om het te proberen! De wegen zijn over het algemeen vrij leeg en de autoroutes zijn ook vrij eenvoudig, waarbij de belangrijkste gebieden van het eiland zijn verbonden door gemakkelijk te navigeren snelwegen. Er zijn een paar bergwegen die een beetje winderig kunnen zijn, maar ze zijn bewegwijzerd, breed genoeg voor twee voertuigen om er bijna altijd doorheen te passen, en meestal vrij rustig.

Hoe lang moet ik een auto huren?

In slechts 5 dagen kan uw Mallorca-reisroute de meeste kanten van het eiland bestrijken. Je zult niet overal veel tijd kunnen doorbrengen, maar het is zeker genoeg om een ​​gevoel voor Mallorca te krijgen. En als je van plan bent veel tijd op de weg door te brengen, kun je genieten van de diverse landschappen van het eiland. Om het meeste uit je roadtrip naar Mallorca te halen, zou je ongeveer 5-7 dagen een auto moeten huren. Als jij je verblijf wilt verlengen, is het aan te raden om de eerste paar dagen rond te rijden en dan een plek te kiezen om je resterende tijd op Mallorca door te brengen.

Je kunt ervoor kiezen om te ontspannen in een van de vele badplaatsen, je benen te strekken op enkele van de vele wandelpaden op Mallorca of superactief te worden. Je zou gemakkelijk weken – of maanden kunnen doorbrengen! – Mallorca ontdekken en alles wat het te bieden heeft, maar 5 dagen Mallorca is zeker genoeg voor een goede reis. Zeker als je van plan bent om Mallorca te roadtrippen!