Wat te doen op Mallorca in een paar dagen

Je bekijkt nu Wat te doen op Mallorca in een paar dagen
  • Berichtcategorie:Tips

Mallorca (of Majorca), genesteld in de Middellandse Zee, is een ongelooflijk eiland dat zo mooi is om te zien. Niet alleen dat, maar er is ook een heleboel van de beste dingen om te doen op Mallorca die verrassend divers en totaal uniek zijn. Weet je, Mallorca is een eiland met voor elk wat wils! Het is het soort plaats waar u de bergketens kunt bewandelen, de beste stranden kunt verkennen en de historische dorpjes kunt bezoeken. Het is echt prachtig en absoluut de moeite waard om het hele eiland rond te reizen. In sommige delen van Mallorca kan het je vergeven worden te denken dat je je in de Noorse fjorden bevindt, op andere momenten op de prachtige Griekse eilanden . Het is totaal divers!

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat Majorica veel groter is dan de naburige eilanden, Ibiza en het rustigere Menorca . Het is het soort plek dat je het beste te voet of met de auto kunt verkennen, wat een enorme hoeveelheid vrijheid geeft om te verkennen. Het eiland is tenslotte het grootste van de Balearen en ook behoorlijk uitgestrekt. Geloof me, je zult je realiseren hoe groot Mallorca is zodra je aankomt.

Palma

Palma, zeker de grootste stad van Mallorca, is een behoorlijk coole plek om naartoe te gaan als je coole bars, restaurants en een hoop geschiedenis wilt vinden. Als je hier eenmaal bent, zorg er dan voor dat je de ongelooflijke kathedraal van Mallorca gaat verkennen die zo imposant is. Het is echter zo groot dat het moeilijk te missen is als je door de stad dwaalt. Oh, en onthoud dat je een rondleiding kunt maken en de terrassen van de kathedraal van Mallorca kunt beklimmen; de uitzichten zijn immens. Het is gemakkelijk een van de beste dingen om te doen op Mallorca als je van adembenemende uitzichten houdt. Ga daarna naar het kasteel en bezoek ook zeker Palau de l’Almudaina. Dit laatste is een geweldige manier om de Arabesque en Moorse invloeden op het eiland te ontdekken.

Baai van Alcudia

Een bezoek aan Alcudia en zijn baai is gemakkelijk een van de beste dingen om te doen op Mallorca als u een prachtig strand wilt. Ja, het is misschien wat drukker dan de kleine baaien, maar het is een absoluut prachtig gebied en zeker een bezoek waard als je al in het noordoosten van het eiland bent.Het is ook de moeite waard om te onthouden dat je in Alcudia echt op de boot kunt stappen om Barcelona een dag of twee te bezoeken. Het is een geweldige manier om beide plaatsen te zien, vooral als je ver hebt gereisd om Mallorca te bezoeken.

Wandel door het Tramuntana-gebergte

Tegenwoordig is er een enorme hoeveelheid ongelooflijke wandelpaden op Mallorca, waarbij de Ruta de Pedra en Sec (route met droge stenen) helemaal ongelooflijk is. Nu gaat de hele lengte van de wandeling bijna 100 km door de Tramuntana-bergen, die zo adembenemend zijn. Eerlijk gezegd voelt het alsof je in de fjorden van Noorwegen bent aangekomen, zo indrukwekkend is het. Er zijn een aantal paden die absoluut adembenemend zijn met het meer van Cuber in de verte. Bekijk bijvoorbeeld de routes Coll de L’Ofre en Puig de sa Rateta . Het is echt een van de beste dingen om te doen op Mallorca.