Verblijven op Mallorca: Beste resorts en stranden

Je bekijkt nu Verblijven op Mallorca: Beste resorts en stranden
  • Berichtcategorie:Vakantie

Mallorca, een Spaans eiland dat behoort tot de Balearen, is het grootste van de archipel. De “grootste” (zo is de naam van het eiland vertaald uit het Spaans) is populair onder toeristen, wiens stroom voortdurend groeit: 12 miljoen toeristen bezoeken dit resort jaarlijks. Het zijn voornamelijk Duitsers, Engelsen, Fransen en Zwitsers.

Het gunstige en milde klimaat van Mallorca wordt niet gekenmerkt door vermoeiende hitte, maar ook in de winter is het hier aangenaam vertoeven. Het toeristenseizoen begint in april en eindigt in oktober. Het hoogseizoen is in juli en augustus – de maximale stroom toeristen. Maar misschien wel de meest gunstige tijd voor recreatie op Mallorca is eind augustus – september. September is de meest interessante tijd voor zowel beginners als kenners van duiken. Veel hotels en stadsstranden hebben scholen en verhuur van duikuitrustingen. Ervaren instructeurs leren je duiken en ademen onder water. En de onderwaterwereld is hier zeer divers – exotische flora en fauna verrast soms zelfs ervaren duikers.

Mallorca is een geweldige plek, de natuur van het eiland is rijk en divers. Opgemerkt moet worden dat het eiland geen rivieren heeft en zoet water wordt gehaald uit bronnen en reservoirs. Ondanks de schaarste aan zoet water is het gebied bedekt met natuurreservaten. Er zijn 40 reserves die de status van nationale reserves hebben. Eikenbossen, dennenbossen op berghellingen, eindeloze valleien en de ongelooflijke schoonheid van mediterrane baaien en zandstranden zijn de echte waarde van Mallorca! Om het echte Mallorca te leren kennen, moet je het binnenland in. Het bergachtige terrein in het zuiden wordt gekenmerkt door vruchtbare olijf- en amandelboomgaarden. De windmolens, vaak te vinden op de plateaus, geven een bijzondere charme en uitstraling aan het eiland. Het noordwestelijke deel van Mallorca trekt de aandacht met oude dorpjes en baaien.

De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, is een moderne stad met een labyrint van smalle straatjes die typisch zijn voor een Spaanse stad. Palma is terecht trots op zijn historische gebouwen, waaronder herenhuizen en kathedralen, gelegen in het historische centrum. Het is dus een goede keuze als je niet weet waar je moet verblijven op Mallorca.

Hoe daar te komen

Er zijn vandaag twee manieren om Mallorca te bereiken – door de lucht en over het water. Er is een luchthaven op Palma, maar het is niet altijd mogelijk om er te komen. Sommige landen hebben directe vluchten, van andere moet u via andere luchthavens in Spanje reizen. Binnenlandse luchtdienst is goed ingeburgerd. Elk half uur vertrekken er vliegtuigen vanuit Barcelona naar Palma. De vliegtijd is 20-30 minuten. Tickets van lokale luchtvaartmaatschappijen kosten 50-70 euro enkele reis (definitieve prijzen zijn afhankelijk van het seizoen). Naast Barcelona zijn er ook vluchten vanuit Madrid (vliegtijd 1 uur), Menorca en Ibiza.

Alle vliegtuigen landen op de belangrijkste luchthaven van Palma de Mallorca “Son Sant Joan”, die zich op acht kilometer van de stad bevindt en is uitgerust met vier terminals A, B, C en D. De eerste twee zijn ontworpen voor binnenlandse vluchten en de laatste voor internationale vluchten. De luchtvoorziening is goed ingeburgerd bij veel Europese landen. De luchthaven, die qua dichtheid een van de drukste is, stuurt vluchten naar Duitsland, Engeland en andere landen. Son Sant Joan Airport Inquiry Service – +34-971-789-000.

Bussen 1 en 17 rijden vanaf de luchthaven van Mallorca. Het tarief is 3 euro en een taxi kost 20 euro. Opgemerkt moet worden dat in Palma niet wordt geaccepteerd om te liften, dus het is beter om geen tijd te verliezen en een buskaartje te kopen of een taxi te gebruiken.

De belangrijkste haven van Mallorca wordt dagelijks bezocht door schepen van het vasteland van Spanje en de eilanden. Er zijn waterverbindingen met Barcelona, ​​Valencia, Menorca, Ibiza.

De beste manier om vanuit Barcelona naar Palma de Mallorca te komen is met een snelle catamaran. De reistijd is 4,5 uur. Daarnaast kunt u gebruik maken van de diensten van een vracht- en passagiersveerboot, die u en uw auto van Barcelona naar Palma brengt. De reistijd is ongeveer 8 uur. De route Ibiza – Palma duurt 3 uur, Valencia – Palma duurt 4 tot 8 uur, afhankelijk van het schip. Ticket kost vanaf 40 euro. De prijs is afhankelijk van het type schip en de afstand.

Klimaat en weer op Mallorca

Mallorca heeft een overwegend mediterraan klimaat, comfortabel voor een strandvakantie van zes maanden van mei tot oktober. De zomers op het Spaanse eiland zijn heet maar niet benauwd, en de winters zijn mild – relatief warm, matig vochtig.

Het toeristenseizoen op Mallorca begint eind april en eindigt meestal in oktober. Het hoogseizoen duurt de hele zomer, van juni tot augustus, vanwege het grote aantal toeristen. Het heetste weer op het eiland is in juli en deze trend zet zich jaar na jaar voort. Het andere vakantieseizoen, zo geliefd bij gezinnen met kinderen, duurt van september tot half oktober tot het einde van het strandseizoen.

Gemiddelde luchttemperatuur in Palma de Mallorca: in de winter van +11 … +13 °С, in de zomer – op het niveau van +26 … +31 °С. Water wordt in augustus en september maximaal opgewarmd tot +25 °С. Voor het Serra de Tramuntana-gebergte is een koeler klimaat typisch vanwege de hoogtestijging. In deze regio kan in de winter sneeuw vallen.

Vervoer

BUS

Het belangrijkste openbaar vervoer op Mallorca is de bus. Vanuit Palma kun je bijna alle steden op het eiland bereiken. De busprijs is 1-10 euro. Misschien is dit wel de goedkoopste optie. Bus nummer 1 rijdt op de route luchthaven – Dic de l’ouest. Het begin van de beweging van bus nummer 1 – van 6 uur tot nacht met een interval van 12 minuten. De bushalte in het luchthavengebouw bevindt zich vlakbij de parkeerplaats (uitgang vanuit de aankomsthal).

Vrijwel alle Mallorca bussen zijn comfortabel en uitgerust met luchtkoelsystemen. Overdag (spitsuur) zijn alle stoelen bezet, ook staanplaatsen. Er zijn twee manieren om te betalen: contant (het is beter om geld in te wisselen voor kleingeld) en met een reiskaart. En het tarief op de kaart, ontworpen voor 10 reizen, is de helft goedkoper.

SPOORVERVOER

Spoorvervoer rijdt op verschillende takken: Palma-Inca-Sa Pobla, Palma-Manacor. De trein vertrekt vanaf het metrostation op Plaza España in Palma. Tickets zijn te koop aan de kassa’s en bij de conducteur. Ticketprijs is 2-3,7 euro. Om bij de gewenste halte uit te stappen, drukt u op de belknop die zich boven de ramen van de hogesnelheidstrein bevindt. Alle stations worden door de chauffeur strikt in het Spaans aangekondigd, dus toeristen kunnen beter het routeplan gebruiken, dat in elke trein beschikbaar is.

De historische elektrische trein vertrekt vanuit Palma de Mallorca naar het noorden, door de vlaktes, slingerend tussen de bergen, langs de 13 tunnels van de Serra de Tramuntana-bergen en stopt uiteindelijk bij het grote treinstation van de noordelijke stad Solaire. Het treinverkeer begon in 1911. De beroemde trein is nu niet alleen een vervoermiddel tussen de twee belangrijkste steden van Mallorca, maar is ook een herkenningspunt op zich. In december en januari is de lijn gesloten voor jaarlijkse reparaties. Een enkeltje kost 10 €, terwijl een retourtje 17 € kost.

WATER TRANSPORT

Reizen tussen de eilanden van Mallorca is mogelijk met de veerboot, die is gevestigd in de hoofdstad Palma. Er zijn dagelijks cruises van de haven van Palma naar Barcelona, ​​Menorca, Valencia, Canaria, Ibiza en terug. De officiële veerbootmaatschappijen zijn Balearia, Iscomar, Trasmediterranea. In het bijzonder presenteert Trasmediterranea hogesnelheidscatamarans, die diensten zullen helpen de reistijd te verkorten – hogesnelheidscatamarans kunnen in 4,5 uur naar Barcelona gaan, naar Ibiza in 3 uur. De reis kost echter meer dan een gewone veerboot. Aan het begin van het toeristenseizoen stijgen de prijzen. Voor het vervoer van een auto kunt u gebruik maken van de diensten van een vracht-passagiersschip. De reistijd zal ongeveer 8 uur bedragen. Reiskosten vanaf 40 euro.

TAXI

Een taxiservice op Mallorca is 24 uur per dag beschikbaar. Auto’s kunnen telefonisch worden gebeld of op straat worden betrapt. Het tarief is vanaf 1 euro/km volgens het metersysteem.

AUTOVERHUUR

In veel toeristische steden op het eiland, vooral langs de kust, kunt u een auto huren. Als je zeker een auto gaat huren als je naar Mallorca gaat, is het aan te raden om deze in het hoogseizoen vooraf te reserveren. De huurauto kan direct op de luchthaven worden geregeld, maar het is veel goedkoper als u de auto bij de gespecialiseerde centra neemt. Het is een goede optie om naar de beste plekken om te verblijven in Mallorca te gaan.

Waar te verblijven in Mallorca

Fornaluch is een geweldige en charmante plek. Het dorp ligt in een schilderachtige vallei van bloeiende sinaasappelen tegen de achtergrond van de berg Puig Major. De stijl van het dorp is bijna hetzelfde als de traditionele stijl van Spaanse steden – geplaveide straten en stenen huizen. Er zijn een aantal goede cafés en restaurants.

Port de Pollença is een klein stadje in het noordoosten van Mallorca, gelegen in de baai van Pollença. Het ligt 6 km ten oosten van de zeestad Pollensa en 2 km ten zuidoosten van Cala Sant Vicenc. Het centrale plein van Plaza is aan drie kanten omgeven door restaurants, winkels en bars, terwijl aan de westkant de Onze-Lieve-Vrouwekerk ligt. Aan deze kant is ook regelmatig een markt en doordeweeks is het plein gevuld met handelaren die fruit, vis, kleding en handwerk verkopen.

Deia is de plaats waar beroemde mensen leefden en creëerden: artiesten, componisten enz. Tegenwoordig trekt de plaats meer rijke mensen aan die lokale huizen kopen en zich hier vestigen voor de zomer. Er zijn slechts 500 mensen in Deia. Maar ondanks dat is het dorp erin geslaagd de vroegere vorm van de Boheemse stijl te behouden. U kunt de nationale keuken proeven in de beste restaurants – Sebastian, Es Raco de’s Teix, Sa Vinya, El Olivo – en verblijven in La Residencia.

Cala d’Or is een rustige, gezellige stad op Mallorca, geschikt voor een gezinsvakantie. De baai van Cala d’Or wordt beschermd door machtige pijnbomen tegen de wind, dus er is bijna nooit een storm aan de kust. Het toeristische uitgaanscentrum is de belangrijkste winkelstraat met souvenirwinkels, clubs en restaurants. ’s Avonds is het gezellig, rumoerig en druk. Andere attracties in Cala d’Or zijn onder meer een tennisbaan, speeltuinen en een manege.

In totaal heeft Cala d’Or zeven stadsstranden, waaronder stranden die het ereteken “blauwe vlag” hebben gekregen (bijvoorbeeld het strand van Cala Gran). De stranden hebben ligstoelen, parasols, douches en bars. De baaien van Cala d’Or en Cala Llonga zijn drukbezocht, waar u niet alleen kunt zonnebaden maar ook actief kunt vermaken (huur een catamaran, fiets, duikuitrusting). Alle drie de districten van Cala d’Or zijn met elkaar verbonden door een toeristentreintje, dat van ’s ochtends tot ’s avonds laat rijdt.

Valldemossa is een dorp dat bekend staat om zijn klooster dat boven het dorp uitsteekt. Cartesisch klooster – Vroeger het paleis van koning Sansa, gebouwd in de 14e eeuw. Na verloop van tijd werd het paleis overgedragen aan de Cartesiaanse kloosterorde, waar het klooster zich bevond. Ten zuiden van Valldemossa is er nog een unieke attractie – het dorp Banyalbufar. Het hoogtepunt van deze plek wordt beschouwd als de terrasvormige velden die overgaan in de zandige kust met rotsen. Deze velden zijn zeer oud en werden gebouwd door Arabieren. Naast dit alles staat Banyalbufar bekend om zijn keramiek. Er is een winkel met een enorm assortiment keramische borden, speelgoed, kannen en andere producten.

Magaluf is een ander beroemd jeugdresort op Mallorca. De feesten van Magalluf zwijgen niet van nacht tot ochtend. Leuke bedrijven brengen hier hun vakantie door. Een taxirit van Palma naar Magaluf kost ongeveer 30 euro, en u kunt ook een bus nemen vanaf de belangrijkste luchthaven van Mallorca, eerst naar Palma en vervolgens bus 107 naar Magaluf. Activiteiten zijn onder meer de waterparken Aqualand en Western Park, clubs in de omgeving van Punta Ballena met dj’s en schuimfeesten van wereldklasse, zomerconcerten, een verscheidenheid aan watersporten, enzovoort. Dus als je niet weet aan welke kant van Mallorca je het beste kunt verblijven, kun je Magaluf kiezen.

Alcudia is een resort geschikt voor gezinsvakanties met kinderen. Het zandige kustgebied van Alcudia is perfect om te zwemmen met kinderen – de zee is op lange afstanden ondiep, de ingang is veilig. Vanuit Alcudia kun je een fascinerende wandeling maken naar het Albufeira Park, dat aan de rand van de stad ligt en een groot en belangrijk nationaal park is van de hele archipel. Kenmerkend voor het resort is de geslaagde combinatie van moderne gebouwen met gebouwen uit de 16e-18e eeuw. Tot de interessantste plaatsen behoren kerken, de ruïnes van een amfitheater en de oude Romeinse stad Pollenty.

Arenal is een relatief goedkoop jongerenresort op Mallorca, gelegen aan de oostkust van Playa de Palma, op slechts 15 km van de belangrijkste luchthaven van het eiland. Arenal is bereikbaar met de auto, bus 23 en het toeristentreintje dat tussen Arenal en Can Pastille rijdt.

Cala Mayor is een resort op 7 km van de hoofdstad van Mallorca. Cala Mayor ligt op 20 minuten van de luchthaven Son Sant Joan. Cala Mayor is een aantrekkelijke badplaats met modieuze wijken. Het is de zomerresidentie van de Spaanse koning.

De omgeving van het resort is bergachtig, rotsachtige baaien tegen de achtergrond van een sneeuwwitte kust zorgen voor een prachtig uitzicht. Als u aan de kust staat, kunt u de naburige badplaats Iletaz zien, namelijk de rotsen van Sa Torre, Sa Saleta en Des Paz. Het strand van Cala Mayor is voor iedereen toegankelijk en je kunt er tegen betaling ligbedden, waterfietsen en parasols huren. Overdag zijn er veel locals op het strand, dus het is beter om te zonnebaden in het kustgebied van je hotel. Trouwens, velen van hen hebben terrassen met directe toegang tot het strand.

Cala Millor is een vrij grote toeristenplaats op het Spaanse Balearen-eiland Mallorca. Cala Millor heeft 5.665 inwoners. Het is de grootste toeristische ontwikkeling aan de oostkust van het eiland. Cala Millor ligt dicht bij de toeristische badplaatsen Sa Coma en Cala Bona. Restaurants in het centrum en aan de kust van de stad creëren een pittoreske en huiselijke vriendelijke sfeer. Het nabijgelegen strand is een van de beste van het eiland.

Can Pastilla is een van de meest bezochte resorts, gelegen op 15 minuten van de luchthaven van Mallorca. Waar te verblijven in Mallorca voor de beste stranden? Pastilla Beach is een goede optie, die een veilige kustzone heeft, dus het resort is perfect voor gezinnen. Het strand van Can Pastilla ligt dicht bij de stranden van Arenal en Playa de Palma. Belangrijke activiteiten in het resort zijn waterskiën, windsurfen, de beste maand hiervoor is september, catamarans en boottochten. Voor nachtelijk plezier zijn The Rising Sun Club en de buitenruimte, Puro Club, perfect.

Palma Nova is de populairste badplaats van Mallorca. Het ligt op 30 minuten van de luchthaven van het eiland. Het strand is enorm – het resort ligt op de kruising van drie grote stranden. De eerste is geschikt voor boot- of jachtcruises – er is een jachthaven en een gemakkelijke toegang tot de zee. De tweede is geschikt om te wandelen en fietsen met een stop bij de cadeau- en souvenirwinkels – de cadeauwinkels bevinden zich langs het voetgangerspad. Maar de derde is geschikt om te ontspannen, uit te rusten en te zwemmen.

Playa de Palma is een toeristenoord dat geschikt is voor alle leeftijden. Het hele gebied van Playa de Palma behoort tot chique hotels, uitgaanscentra en restaurants. Het resort ligt dicht bij de hoofdstad van Mallorca. Playa de Palma ligt op slechts 6 km van het resort. Trouwens, het resort is perfect voor degenen die niet van lange reizen houden. De luchthaven ligt op slechts een paar minuten afstand van Playa de Palma. Dus als je niet weet waar je moet verblijven in palma de mallorca, dan kun je deze plek kiezen.

Playa de Palma is het belangrijkste strand van het resort, dat de kenmerkende “blauwe vlag” heeft gekregen. Het 8 km lange witte zand langs de Middellandse Zee trekt toeristen van over de hele wereld. Het centrale strand is gemeentelijk, u kunt een zonnebank, parasol huren of een waterfiets en boot huren. Voor kinderen zijn er speeltuinen met glijbanen.

Wat te bezoeken?

Mallorca is geweldig en divers. Naast de natuurlijke attracties zijn er veel historische monumenten uit verschillende tijdperken die de eeuwenoude geschiedenis van het Spaanse eiland hebben achtergelaten. De bezienswaardigheden van Mallorca zijn het visitekaartje van het toeristische centrum van de Balearen, de meest interessante bevinden zich in buitenwijken en kleine steden.

Om strand- en stadsbezichtigingen te combineren met een bezoek aan de natuurlijke attracties van het eiland Mallorca, heeft u een auto nodig en kunt u de route zelf maken. Een overzicht van historische en architectonische monumenten begint logischerwijs met de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca, de belangrijkste stad en haven van het eiland.

Palma de Mallorca is de thuisbasis van de “architectonische” Mori-straat en de herkenbare grote gebouwen die in alle gidsen van het eiland staan. Uitstekend monument van gotische architectuur van Palma de Mallorca – Kathedraal, waarvan het uiterlijk werd gevormd van de XIII tot de XX eeuw, en de interieurdecoratie dacht de legendarische architect Antoni Gaudi. Op een steenworp afstand van de kathedraal is er niet minder indrukwekkende structuur – het Koninklijk Paleis van Almudaina. Het enige ronde gotische kasteel van Spanje, Bellver, rijst uit boven het oude gedeelte van de stad met uitzicht op Palma en de baai.

Als u de beste verblijfplaatsen op Mallorca, Spanje kiest, kunt u pittoreske resorts en steden kiezen: El Arenal, Paguero, Alcudia, Porto Colom, Magaluf en het waterpark. Met de auto is het handig om de natuurparken te verkennen, en vooral de Albufera, de observatieplatforms, het Cartesiaanse klooster in Valldemossa, de grotten van Drach bij Porto Cristo (in de buurt van de weg), de heiligdommen van de berg Randa en andere even interessante plaatsen .

De activiteiten en attracties van Mallorca: wat te bezoeken met een kind

Mallorca heeft een ontwikkelde familierecreatie-industrie: in de beste resorts van Mallorca is er zeker een waterpark met waterglijbanen in verschillende gradaties van extremen en een kinderbad. Onder de waterparken op Mallorca’s lijst van kinderattracties zijn er ook thema-attracties: in het Western Water Park in Magaluf zijn de attracties bijvoorbeeld ontworpen in de stijl van het Wilde Westen. De waterzone heeft veel ‘bedrijfs’-glijbanen, extreme en brede familieruns, drie speeltuinen (Kidzworld) en ontspanningsruimtes.

Een van de belangrijkste amusementscentra op het eiland is het beroemde netwerkpark “Marineland”, waar twee keer per dag spectaculaire watershows van dolfijnen en zeehonden zijn, theatervoorstellingen met papegaaien. Voor vakantiegangers is er een aquazone, kinderen en volwassenen zullen geïnteresseerd zijn in het bezoeken van aquaria, dierentuinen, die vogels, reptielen en primaten bevatten.

Een interessante richting voor een contemplatieve vakantie is de Botanische Tuin in Soller, waar je uren kunt wandelen tussen de heldere exotische planten en foto’s kunt maken. Als alternatief (of aanvulling) op deze buitenvakantie kunt u een bezoek brengen aan de Botanicactustuin in het zuiden van Mallorca. Het park is opgedeeld in verschillende natuurlijke zones, waar niet alleen allerlei cactussen groeien, maar ook palmbomen, bamboe en zelfs lelies op de vijver.

Waar kan ik het beste verblijven op Mallorca?

De beste hotels op Mallorca bevinden zich voornamelijk in het strandgebied. Goedkope hotels liggen verder van de kust. Er zijn ook hostels. Naast hotels en hostels zijn er “Rural Hotels” op Mallorca, die zich in kleine steden bevinden en beperkte plaatsen bieden. Naast de traditionele hotels kunt u op Mallorca appartementen huren, dit kan handig zijn voor sommige categorieën toeristen – bijvoorbeeld gezinnen met meerdere kinderen die liever zelf koken, enzovoort.

Een andere optie om op het eiland te verblijven is het huren van een villa. Ze bevinden zich voornamelijk in het westelijke en noordelijke deel van het eiland. Er zijn verschillende opties voor villa’s: “Casitas” – kleine villa’s, zonder onderhoud en vergunning; en “Luxe” – met een breed scala aan diensten.

HOTELS MET 5 STERREN IN MALLORCA

Mallorca heeft genoeg echt luxe hotels, waar alleen zeer rijke mensen het zich kunnen veroorloven om uit te rusten. In totaal zijn er enkele tientallen hotels op Mallorca, bekroond met 5 sterren en soms totaal verschillend van elkaar. Hotels in Mallorca 5 sterren – het is altijd een geweldige service, de beste kamers, vaak zijn het historische gebouwen. Het Son Vida hotel is bijvoorbeeld gevestigd in een kasteel uit de XIII eeuw in de hoofdstad van het eiland of La Reserva Rotana in Manacor, en bezet een herenhuis uit de XVII eeuw. Er zijn ook 5-sterren van beroemde internationale hotelketens, zoals Hilton en Marriott. Meestal hebben deze hotels hun eigen spa, gym, exclusieve restaurants en andere “attributen” van dure hotels. De kamers zelf zijn vaak gedecoreerd met unieke designstukken en meubelen, waardoor ze hele kunstwerken vertegenwoordigen. Hoewel niet alle 5-sterrenhotels een rijk van ongekende luxe zijn, zijn er meer bescheiden onder hen. Dat heeft ook invloed op de prijzen – hun spreiding is behoorlijk groot, want in sommige 5-sterrenhotels zijn er kamers voor 180-200 euro, en in sommige andere hotels kost de meest goedkope kamer meer dan 500 euro. Dus als je niet weet waar je moet verblijven op Mallorca, Spanje en je hebt behoefte aan luxe recreatie, dan moet je een 5-sterrenhotel kiezen.

HOTELS MET 4 STERREN IN MALLORCA

Als u zich geen 5 sterren kunt veroorloven, maar u wilt ontspannen op Mallorca, dan zullen 4-sterrenhotels u helpen – samen met 3-sterrenhotels, waarvan er vele vrij goede prijzen hebben. Wat de uitrusting betreft, zullen de kamers van dergelijke hotels tevreden zijn met alle nodige voorzieningen zoals airconditioning, bad, satelliet-tv, restaurant, enz. Sommige hebben spa- en fitnesscentra, of er bevinden zich bijvoorbeeld vaak 4-sterrenhotels in oude gebouwen – herenhuizen en gezellige landelijke huizen. Als u geïnteresseerd bent in all-inclusive hotels op Mallorca, sommige van de hotels die op dit systeem werken, hebben 4 sterren. Wat de prijzen betreft, ze beginnen bij ongeveer 100 euro en kunnen in het hoogseizoen oplopen tot 300 euro.

3 STERREN HOTELS IN MALLORCA

Er zijn een groot aantal bekroonde 3-sterrenhotels op het eiland, dus veel vakantiegangers kiezen voor 3-sterrenhotels op Mallorca, die redelijk geprijsd zijn en over het algemeen genieten van de goede service en goede locatie, dus het zijn uitstekende hotels op Mallorca voor vakanties met kinderen . Daarnaast zijn veel van hen all-inclusive en bieden de restaurants een buffet aan. Natuurlijk zijn deze hotels wat bescheidener dan de 4-sterrenhotels en bevinden ze zich niet altijd aan de kust of in historische panden, maar 3 sterren is voldoende voor een goede vakantie. Wat de prijzen betreft, de duurste driesterrenhotels liggen het dichtst bij het strand, terwijl de goedkopere vaak ver weg zijn. De gemiddelde prijsklasse ligt tussen de 50 en 150 euro. En zoals altijd zijn niet alle 3-sterrenhotels identiek qua service en uitrusting.

HOTELPRIJZEN IN MALLORCA

De prijzen voor hotels in Mallorca, zoals in de meeste mediterrane resorts, variëren aanzienlijk, aangezien het eiland een enorm aantal hotels heeft op verschillende niveaus. Fans van dure vakanties zullen zeker een geschikte kamer vinden die meer dan 150-200 euro kost – het wordt een 4- of 5-sterrenhotel. Niet de rijkste toeristen zijn echter in staat om voor 100 euro een 4-sterrenhotel te vinden, hoewel je voor deze prijs een geweldig 3-sterrenhotel kunt vinden. 50-100 euro is de prijs voor een 3- en 2-sterrenhotel, sommige zijn beter, hebben een goede service en de nodige faciliteiten, sommige zijn slechter en bescheidener. Het beste hotel in Mallorca Spanje kan meer kosten.

APPARTEMENTEN OP MALLORCA

Voor die toeristen die tijdens hun vakantie het comfort van thuis willen onthouden, zijn er appartementen op Mallorca, die de sfeer van een gewone verblijfplaats nabootsen en vaak het onderwerp zijn van een groot aantal toeristen. Appartementen zijn een zeer trendy optie voor accommodatie in het Middellandse Zeegebied, vooral in Spanje zelf, dus appartementen te huur op Mallorca zijn populair en er zijn voldoende complexen met appartementen en appartementhotels. De kosten van studio-appartementen voor twee volwassenen kunnen variëren van 100-200 euro per nacht. Appartementencomplexen hebben vaak een eigen zwembad, deze liggen vlakbij de stranden, cafés en restaurants.

VILLA’S OP MALLORCA

Villa’s op Mallorca zijn een andere manier om comfortabel te blijven, maar om een ​​klassiek hotelleven te vermijden dat veel mensen waarschijnlijk niet leuk vinden. Villa’s hebben aparte comfortabele kamers, vaak tegen hele mooie prijzen. Er is meestal een zwembad en gratis wifi beschikbaar. Villa’s liggen echter soms te ver van de stranden, dus het huren van een villa op Mallorca is de keuze van diegenen die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle en zeer rustige vakantie.

HOTELBOEKINGEN OP MALLORCA

Het boeken van een hotel in Mallorca met behulp van moderne technologie is meer dan eenvoudig. Zelf boeken van hotels in Mallorca is ook aantrekkelijk omdat je het juiste hotel kunt kiezen uit een zeer grote lijst, die te vinden is op de relevante websites, die gedetailleerde beschrijvingen met prijzen geven. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding en een bankkaart met voldoende saldo. Maar als u een verblijfplaats in Palma Mallorca wilt vinden, moet u van tevoren een hotel boeken.