Huis kopen op Mallorca met een klein budget

Je bekijkt nu Huis kopen op Mallorca met een klein budget
  • Berichtcategorie:Wonen

Het kopen van onroerend goed in het buitenland is een grote investering, dus het is belangrijk dat je het goed doet, vooral wanneer het geld nog steeds krap kan zijn. Voor potentiële kopers van onroerend goed die van Mallorca en zijn geweldige levenskwaliteit houden, kunt je nog steeds een uitstekend aanbod van Mallorcaanse woningen op het eiland vinden tegen een goede prijs.

Populair eiland om te wonen

Mallorca – een van ’s werelds populairste plekken om te wonen. Een fantastisch klimaat, prachtige stranden, een voortreffelijke keuken en doordrenkt van cultuur, Mallorca is misschien niet het goedkoopste warmweer-eiland waar je onroerend goed kunt kopen, maar het kan een geweldige prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Het kopen van een huis op Mallorca garandeert je niet alleen een zonovergoten levensstijl, maar ook vele andere uitstekende voordelen. Het eiland heeft prachtige schone stranden en kristalhelder water. Als je van het actieve type bent, zijn er enkele fantastische golfbanen en watersportmogelijkheden. De Mallorcaanse keuken is vers en lekker, vooral zeevruchten en het nationale rijstgerecht, paella. Het eiland produceert ook een aantal fantastische wijnen.

Maar het is niet allemaal zon, zee en Sangria. Mallorca (inderdaad heel Spanje) heeft een zeer stabiele democratische politieke structuur. Een EU-land zijn betekent ook dat jij kunt profiteren van Mallorca’s uitstekende gratis gezondheid zorgsysteem.

Wat onroerend goed betreft, zijn er strikte beperkingen aan het bouwen, waardoor overontwikkeling wordt voorkomen en ervoor wordt gezorgd dat het gebied dat je koopt en jouw huis zelf wordt beschermd. Een gerenoveerde studio, een aangenaam startersappartement, een bouwgrond met bouwvergunning, je vindt er een scala aan Mallorcaanse woningen tegen verrassend lage prijzen.

Prijzen van Huizen op Mallorca

Als vuistregel geldt dat de prijzen van onroerend goed beginnen te dalen des te verder je van de zee verwijderd bent. Dorpshuizen in het binnenland zijn doorgaans goedkoper dan die aan de kust. Overweeg een betaalbaar huis te kopen, zeg 10 mijl van de zee en je kunt veel besparen. (Omdat Mallorca een eiland is, ben je sowieso nooit ver van de zee. De Mallorcaanse wegen zijn uitstekend net als het openbaar vervoer.)

Het is een feit dat veel buitenlandse kopers toch liever op het platteland zijn. Het is stiller en vrediger dan de stad en enkele van de meer onstuimige badplaatsen. Er is nog een ander voordeel: als je landinwaarts gaat, wordt het terrein hoger, waardoor je prachtige uitzichten hebt, vaak tot aan de waterkant.

Dat gezegd hebbende, je bent zeker niet beperkt tot het binnenland. Vanwege de crisis zijn er nogal wat beslagnleggingen in de mooiste gebieden van Mallorca te koop, dus kijk ook hier voor een koopje.